Monastir (Σκληρό σιτάρι)
Πρώιμη ποικιλία γαλλικής προέλευσης - RAGT, με πολύ υψηλό δυναμικό παραγωγής και μεγάλη προσαρμοστικότητα σε διάφορες εδαφοκλιματικές συνθήκες. Παράγει καρπό πολύ καλής ποιότητας, με υψηλό δείκτη γλουτένης.
- Ύψος: μέσο
- Αντοχή σε παγετό: πολύ καλή
- Αντοχή σε ξηροθερμικές συνθήκες: πολύ καλή
- Αδέλφωμα: πολύ καλό
- Αντοχή σε πλάγιασμα: εξαιρετική
- Αντοχή σε σκωριάσεις: πολύ καλή
- Αντοχή σε σεπτόρια: καλή
- Αντοχή σε ωίδιο: πολύ καλή
- Εκατολιτρικό βάρος σπόρων: υψηλό
- Χρόνος σποράς: Οκτώβριος - Δεκέμβριος